Wienerberger zelf

Keramische dakpannen van Wienerberger

HG Industrial helpt de hoge kwaliteit van Wienerberger Deest te waarborgen

De wereld van Wienerberger is een bijzondere plek. Hier werkt men dagelijks vol toewijding aan en met een uitzonderlijk oer-Hollands product: keramiek. Klei gewonnen uit Nederlandse rivieren, lokaal gefabriceerd tot volwaardige bouwstenen met een lange levensduur.

Met Koramic keramische dakpannen van Wienerberger is ieder hellend dak goed beschermd en keurig afgewerkt. Met meer dan 20 modellen in verschillende uitvoeringen en kleuren, is er voor ieder dak een passende pan. Van hol tot vlak, gesmoord tot verglaasd en blauw tot rood. De kracht van deze keramische dakpannen is buitengewoon. Niet voor niets geven ze 30 jaar garantie op breuksterkte, waterdichtheid en vorstbestendigheid.

Low res 7a Wienerberger 20190308 1309

Huidige besturing vervangen

Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen is het belangrijk het productieproces up-to-date te houden. De huidige besturing van de belading van de dakpannen voldeed niet meer aan de hoge eisen en moest vervangen worden. Hiervoor heeft Wienerberger HG Industrial in de arm genomen.

Low res 1 Wienerberger 20190308 1254

Modern besturingspaneel

De huidige besturing is vervangen door een Siemens S7-1500 besturing, de bestaande software is door HG-Industrial omgeschreven en overgezet naar TIA Portal. Tevens is de besturingskast met een relaisbesturing voor de grijpers vervangen door een modern besturingspaneel met remote I/O en frequentieregelaars. Dit paneel is gebouwd in de werkplaats van HG Industrial. Bij de in bedrijfstelling van de nieuwe installatie zijn 2 monteurs gedurende enkele weken ingezet voor verdere aanpassingen aan de installatie. Door deze ombouw kunnen de dakpannen van Wienerberger voldoen aan de hoogste eisen.

Bekijk het zelf!