21a HGI 20190226 1424 03

CVI Raaieind voorbereid op de toekomst

Centrale besturing

Terraq was op zoek naar een échte partner welke mee denkt in het realiseren van een custom-made oplossing voor verwerking van zand die vrijkomt bij de realisatie van de haven bij het Raaieind in Grubbenvorst.

Daarom heeft Terraq bij HG Industrial BV aangeklopt en de wensen besproken. Het resultaat is een betrouwbare besturingsinstallatie waarbij wij nadenken over de besturingstechniek en Terraq zich kan concentreren op het produceren van grondstoffen.

Wij hebben de volledige automatisering en energievoorziening mogen realiseren ten behoeve van de nieuwe zandverwerkingsinstallatie bij CVI Raaieind te Grubbenvorst.

Het betreft één centrale besturing wat zorgt voor de aansturing van de vele transportbanden en diverse materiaalscheiders. Hiermee worden de verschillende soort delfstoffen gescheiden in bruikbare grondstoffen voor de bouw.

Voor de complete energievoorziening is een energieverdeler gebouwd waarmee de installatie in eerste instantie op een aggregaat kan draaien en binnenkort een eigen trafo krijgt met aansluiting krijgt op het 10kV net.

In verband met de lange termijn plannen en hierbij horende groei is de installatie nu al volledig voorbereid op toekomst en eenvoudige uit te breiden wanneer fase twee van dit project wordt opgestart.

Ontdek het zelf!