9 Steinzeug 20191203 1043 01

Besturing voor geautomatiseerde zaag

Steinzeug-Keramo in Hasselt (B), een onderneming van Wienerberger AG, is leverancier van systemen en oplossingen voor duurzaam water- en afvalwaterbeheer. Als producent van buizen, inspectieputten, hulpstukken en toebehoren van de hoogste kwaliteit levert men systeemoplossingen die generaties lang meegaan.

7 Steinzeug 20191203 1040

Geautomatiseerde zaag

Net als HG Industrial, levert Steinzeug-Keramo klantgerichte oplossingen en maatwerk. Hiervoor worden de geproduceerde gresbuizen op lengte gemaakt dmv een geautomatiseerde zaag. Omdat HG Industrial al eerder betrokken was bij de verplaatsing van de productielijn van Belfeld naar Hasselt, was de keuze voor HG Industrial snel gemaakt. Uitdaging was de variabele lengte van, en het zo efficiënt mogelijk verzagen van de buizen, in combinatie met eenvoudige instelmogelijkheden voor de operator.

Scherm 01 Produktie

Aangepaste installatie

De bestaande installatie is aangepast en voorzien van een duidelijk grafisch bedieningsscherm waarmee de operator d.m.v. eenvoudige invoer op het scherm het proces kan starten. De achterliggende intelligentie berekent zelf waar de wagen gepositioneerd wordt zodat de buizen zo efficiënt mogelijk verzaagd worden zonder de ondersteuning van de buis te raken.

Photo

Bent u ook op zoek naar maatwerk?

Neem dan contact met ons op

Ontdek het zelf!