HG Industrial verwerft licentie voor GE SEN + verdelerprogramma

We zijn trots om u te kunnen melden dat wij vanaf 1 januari behoren tot één van de twee bedrijven in Nederland die het SEN + verdelerprogramma van GE mogen voeren en onder licentie deze verdelers mogen assembleren. De onderhandelingen hierover zijn met goed gevolg afgesloten. Inmiddels hebben drie medewerkers van HG Industrial in Polen een intensief trainingsprogramma afgewerkt en met goed resultaat afgesloten. Op dit moment wordt in ons bedrijf de nieuwe GE software geïnstalleerd, worden onze computers ingericht om hiermee te kunnen werken en hebben we de eerste bestellingen voor de basisvoorraad componenten al geplaatst.

Het modulaire schakel- en verdeelsysteem SEN+ is ontworpen in nauwe samenwerking met klanten van GE. Dit heeft geresulteerd in een product dat ongeëvenaarde flexibiliteit en veiligheid voor de gebruiker biedt. Ondersteund door uitgebreide testen is SEN+ inzetbaar in de meest uiteenlopende toepassingen. Met het GE SEN+ programma zijn we in staat om verdelers tot 7600 Ampère te bouwen en kunnen we voortaan ook Motor Control Centers (MCC’s) bouwen. Daarvoor bestellen we de verschillende componenten bij GE en bouwen we bij ons tailor-made verdelers voor verschillende doeleinden.

GE SEN Plus

GE SEN+ is een betrouwbare oplossing voor laagspanningsverdeelsystemen. Het biedt een grotere flexibiliteit, compacte modules, een bovenliggend railsysteem en achteraansluiting. De verdelers hebben vierpolige KEMA Type Tested Assemblies (TTA) tot 6400A voor elektrische energiedistributie en motorcontrole conform IEC 61439-2 / EN 61439-2 en IEC/TR 61641 voor vlamboogvastheid. IP30 t/m IP54 uitvoeringen conform IEC 60529-1 maakt toepassing mogelijk in de meest uiteenlopende omgevingen. Het hoge veiligheidsniveau tot en met Vorm 4B conform IEC 61439-2 maakt het mogelijk om veilig wijzigingen aan te brengen zonder de spanning af te schakelen. De compacte componenten verhogen het functionele vloeroppervlak in gebouwen. Het productontwerp en de epoxy-poedercoating bieden een stootvaste en krasvrije bescherming en minimaliseren de kans op beschadigingen tijdens de installatie. Bijkomende monitoringfuncties bieden mogelijkheden voor energiebesparingen.

SEN+ komt tegemoet aan de meest veeleisende toepassingen van laagspanningsverdeelinrichtingen tot 7600A en bovendien aan Motor Control applicaties voor enige kW's. Daarnaast is het systeem beschikbaar in diverse configuraties, waaronder: Vast , inplugbaar, uitrijdbaar. Distributie en Motorcontrole. Het systeem biedt diverse vormen van interne scheiding tot en met bouwvorm 4B en een beschermingsgraad van IP30 tot en met IP54.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de GE SEN+ schakel- en verdeelsystemen en hoe we die ook voor uw bedrijf snel, flexibel en tailor made kunnen bouwen en installeren.