Onder hoogspanning spanning leveren…

21 oktober

SPG Prints in Boxmeer is een internationaal opererend bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige apparatuur en toebehoren voor de grafische printindustrie. Het bedrijf bestaat al sinds 1947 en in 1972 hebben ze in Boxmeer een nieuw bedrijfspand, productiehal en warehouse in gebruik genomen. Vanaf die tijd wordt gebruik gemaakt van een verdeler die onderhand nodig aan vervanging toe is. HG Industrial heeft daarom de opdracht gekregen om een nieuwe hoofdverdeler van 1600 Ampère te plaatsen.

Elk bedrijf dus ook  SPG Prints kan niet zonder stroom. Niet alleen valt dan de productie stil, maar ook het datacenter en andere omgevingen zoals kantoren etc.. Om zo efficiënt en zo snel mogelijk te kunnen werken hebben we in samenspraak met de opdrachtgever ervoor gekozen om de nieuwe hoofdverdeler in een weekend te vervangen en gedurende dat weekend het complete bedrijf via een aggregaat van stroom te voorzien. Daarbij mag er natuurlijk helemaal niets mis gaan…

Op vrijdagmiddag om ca. 17 uur zullen wij beginnen met het loskoppelen, spanningsloos maken en demonteren van de bestaande systemen. Omdat de nieuwe hoofdverdeler groter is dan de oude, is het nodig ook een aantal bouwkundige aanpassingen te doen. Een daarvan is het hoger maken van de toegangsdeur naar de ruimte waar, naast de oude verdeler, ook een inmiddels overbodige middenspanningskast van Enexis, een UPS kast en een aantal besturingskasten staan opgesteld. Op zaterdag zal de nieuwe hoofdverdeler op zijn plek gezet worden en beginnen we met het aansluiten van de voedingskabels vanuit de kelder onder de laagspanningsruimte. Op zondagavond zal de klus geklaard zijn en levert de nieuwe verdeelkast bestaande uit 20 afgaande velden weer stroom aan het complete bedrijf.

Draait uw bedrijf ook op een wellicht ietwat verouderd stroomsysteem en kunt u zich niet veroorloven dat uw bedrijf stroomloos raakt? Neem dan contact met ons op en samen inventariseren we wat voor u de beste systeemoplossing, de optimale werkwijze en de meest kostenefficiënte aanpak is. Dan kunt u qua stroomvoorziening – net als SPG Prints – ontspannen de toekomst tegemoet zien.

webdesign: Artis