Horster bedrijven werken grensoverschrijdend bij grote Duitse champignonkweker

13 juni

Met het kweken en verwerken van 12 miljoen champignons en paddenstoelen per week, is Pilzland een van de grootste champignonkwekers van Duitsland. Vandaar dat we enorm trots zijn dat we door Limbraco zijn gevraagd om de besturingsinstallaties voor met name het transport bij de afhandeling van de champignons van de vestiging in Eβland te leveren.

Pilzland is een indrukwekkend bedrijf. De champignons worden gekweekt op kweekbedden van 100 meter lang. Als de champignons groot genoeg zijn, worden de bedden – vier achterelkaar en tien rijen naast elkaar – vanuit de ingroeicel met lieren naar de plukhal getrokken waar medewerkers de champignons plukken, in bakjes doen, wegen en op transportbanden zetten om verder ingepakt te worden. Voor de aansturing van de weegunits, de transportbanden, de transportlieren en een deel van de inpakautomatisering, hebben we gebruik gemaakt van componenten en PLC-besturingen van Eaton Industries, die door Limbraco zijn geïnstalleerd.

Binnen dit door Limbraco geïnstalleerde project hebben uiteindelijk vier Horster bedrijven hun beste beentje voor kunnen zetten. Limbraco als hoofdaannemer, HG Industrial met de besturingstechniek, Arco Solutions / ACB met hun transportbanden en GTL Thilot met transportlieren. Mooi dat wij in staat zijn geweest om met onze expertise op besturingsgebied alle systemen perfect met elkaar te laten functioneren. Zo hebben we ons bedrijf én Limburgse toptechnologie ook in Duitsland op de kaart gezet.

webdesign: Artis