HG Industrial vervangt magneetschakelaars en stuurstroomtransformatoren gemeentehuis Den Haag

gemeentehuis Den Haag
13 augustus

Strukton Worksphere heeft HG Industrial opdracht verleend om in het gemeentehuis aan het Spui in Den Haag de magneetschakelaars en transformatoren in diverse hoofdverdelers te vervangen. Dit ten behoeve van de noodstroom besturingsinstallatie.

Ook de bestaande PLC (S-5), die sterk verouderd is en dient voor een goede werking van de besturingsinstallatie, zal worden vervangen voor een nieuw type PLC (S-7). Er bestaan namelijk twijfels over de juiste werking en bedrijfszekerheid en de fabrikant verleent ook geen service meer aan de verouderde S-5 PLC.

De PLC is het brein van de noodstroominstallatie van het gemeentehuis. Als deze niet correct functioneert zal de noodstroominstallatie niet correct of helemaal niet functioneren. In geval van nood is de schade dan niet te overzien. De PLC zorgt namelijk voor een veilige scheiding tussen het hoogspanningsnet van de stad Den Haag en het aanwezige hoogspanningsnet van het gemeentehuis.

De nieuwe PLC waarborgt het correct functioneren en geeft daarmee direct een verbetering op de bedrijfszekere energievoorziening van het gemeentehuis. De elektrische installatie zal meerdere keren volledig of deels spanningsloos geschakeld worden. De werkzaamheden zijn gepland over drie weekenden waarbij in het laatste weekend een algehele NSA live test zal worden gedaan.

webdesign: Artis