HG Industrial helpt internationale machinebouwer met Smartwire

Smartwire
21 september

We zien de laatste tijd een trend dat machinebouwers steeds vaker automatiseringswerk voor hun machines uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven als HG Industrial. Fabrikanten van machines en systemen streven naar het bereiken van een evenwicht tussen het maximale functionaliteitsniveau en optimalisatie van de kosten. Zo is HG Industrial benaderd door een internationaal opererende machinebouwer om een machine, die het transport van geplukte champignons verzorgt, te automatiseren. 

We hebben de afgelopen tijd ervaring opgedaan in toepassingen die gebruik maken van zogenaamde SmartWire(*) technologie. SmartWire is een communicatiesysteem voor industriële schakelapparatuur dat gebaseerd is op het concept van een steeds verdergaande ontwikkeling van het bedienpaneel en de randapparatuur: van besturing, beveiliging en schakeling tot aandrijving, bediening en bewaking. Een technologie waarvan u dus zowel nu als in de toekomst kunt profiteren. Het grote voordeel van deze technologie is vooral dat de schakelingen veel simpeler te bouwen en te implementeren zijn. Normaal gesproken wordt elke schakeling via een apart relais, en dus ook door middel van point to point bedrading, aangestuurd. Door gebruik te maken van SmartWire technologie kunnen alle schakelingen rechtstreeks vanaf de PLC gemaakt worden. SmartWire vervangt de stuurleidingen in alle componenten tot aan de sensor en maakt dus rechtstreekse en betrouwbare communicatie mogelijk tussen de PLC en andere systeemonderdelen. Complexe bedrading is niet langer nodig waardoor bedradingsfouten worden voorkomen en I/O kaarten komen te vervallen. Makkelijker te bouwen, sneller te implementeren, minder storingsgevoelig en daardoor goedkoper.

De klant was uitermate tevreden over onze aanpak en applicatiekennis. Dat heeft geresulteerd in een nieuw project waarbij we de automatisering van vier machines volgens dezelfde SmartWire technologie mogen uitvoeren.

Bent u machinebouwer of heeft u machines die u wilt automatiseren, aanpassen of verbeteren? Neem dan contact met ons op en we leggen u graag uit hoe we dat betrouwbaar, snel en kostenefficiënt (voor u) kunnen oplossen. 

(*) SmartWire is een product van Eaton, een wereldwijde technologieleider in powermanagementoplossingen die energie-efficiënte oplossingen aanbiedt om rendabel elektrische, hydraulische en mechanische energie te beheren en die elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, doelgerichter, veiliger en duurzamer in gebruik maken. 

webdesign: Artis