HG Industrial zorgt voor veiligheid op de werkvloer

3 augustus

Veiligheid op de werkvloer is uitermate belangrijk. Steeds meer machinebouwers zijn op zoek naar uitbesteding van de automatisering en waarborging van veiligheidsaspecten bij machines. Met name uit technisch perspectief weten ze vaak niet hoe ze dit soort uitdagingen aan moeten pakken. Daar biedt HG Industrial ze de helpende hand.

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van mechanische tilhulpen heeft onze hulp ingeroepen om tilhulpen te automatiseren. Normaalgesproken worden tilhulpen halfautomatisch bediend en ingezet bij een productielijn om een bepaalde handeling uit te voeren. Bijvoorbeeld het inleggen van grote rollen papier, grote pakken omdraaien of stapelen. Daarbij gaat het erom dat deze handelingen snel, betrouwbaar en bovenal veilig worden uitgevoerd. Dus een medewerker bedient de tilhulp en manoeuvreert handmatig waarbij het product veilig op de juiste plaats moet komen.

HG Industrial heeft het complete automatiseringstraject voor haar rekening genomen. Allereerst stellen we een aantal belangrijke vragen. Zoals de functionaliteit van het apparaat, in welke omgeving staat het, welke branche betreft het, de technische kenmerken, eventuele voorwaarden op gebied van sensoren, etc. Op basis van de antwoorden wordt uiteindelijk de systeemconfiguratie afgestemd. In dit geval hebben we de functionele werking en de veiligheidswerking van de tilhulp in één systeem gevat. Niet alleen is dat prijsgunstiger maar vooral blijft het complete systeem daardoor doorgrondelijk. Er is, in tegenstelling tot het inzetten van twee aparte systemen, veel minder kans op conflicten en storingen.

We hebben de klant volledig ontzorgd op elektrotechnisch vlak. Onze technici hebben alle elektroschema’s getekend en de schakelkast ontwikkeld, gebouwd, geleverd, geplaatst en aangesloten. Daarbij is op alle vlakken pro-actief gekeken hoe we de veiligheid voor de medewerkers optimaal konden waarborgen. Dus niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Een échte HG Industrial opdracht waarbij we meedenken, betrokken blijven, snel schakelen en eventuele problemen adequaat aanpakken en oplossen. Zo zijn we in staat om een optimale oplossing te ontwikkelen, te bouwen en te leveren. De veiligheid van de medewerkers en continuïteit van de productie is daardoor volledig gewaarborgd. En daar gaat het uiteindelijk om.

webdesign: Artis